top of page

Acerca de

Esiintyjät ja musiikkia juhliin

esiintyjät ja musiikkiA juhliin

NÄIN VALITSET ESIINTYJÄN JA MUSIIKIN JUHLIIN

Onnistuneet ohjelmapalvelut ovat tärkeä osa juhlaa kuin juhlaa, sillä musiikki luo toivomasi tunnelman ja saa vieraat viihtymään. Musiikkiohjelman ja esiintyjän valitseminen juhliin vaatii kuitenkin paljon pohdintaa. Tältä sivulta löydät vinkkejä ja ohjeita, joiden avulla suunnittelet juuri oikeanlaisen musiikin juhliisi, kaipaat sitten mieleenpainuvaa esitystä häihin, perhejuhliin tai yritystilaisuuteen.

1. VALITSE MUSIIKKIESITYS JUHLIIN VIERAIDEN MAKUUN

Pohtiessasi, millaista musiikkia tilaisit juhliin, muista laittaa vieraiden toiveet omiesi edelle. Jos vieraat pitävät musiikista, he nauttivat olostaan ja innostuvat tanssimaan, jos siihen on tilaisuus. Jos taas musiikki ei ole heidän makuunsa, he turhautuvat, kyllästyvät ja lähtevät pahimmassa tapauksessa aikaisin kotiin.

Yleensä ihmiset pitävät eniten musiikista, jota he ovat kuunnelleet teineinä ja parikymppisinä. Sekoitus ikivihreitä ja uudempia hittejä ilahduttaa kaikenikäisiä. Parasta musiikkia häihin ovat lisäksi hääparille tärkeät kappaleet. Ammattimuusikko, joka on tottunut soittamaan monenlaisissa tilaisuuksissa ja erilaisille yleisöille, auttaa mielellään sinua rakentamaan vieraillesi sopivan ohjelman.

2. SUUNNITTELE JUHLAN NÄKÖISET OHJELMAPALVELUT

Millaisiin juhliin kaipaat musiikkiesitystä? Musiikin tunnelma ja juhlan luonne eivät saa olla ristiriidassa keskenään, vaikka musiikki ja esiintyjät olisivat muuten vieraiden mieleen.

 

Esimerkiksi viralliseen yritystapahtumaan kannattaa tilata kevyttä ja tunnelmaltaan rauhallista taustamusiikkia, joka ei kiinnitä liikaa huomiota eikä häiritse keskustelua. Yrityksen kesäjuhla samoille vieraille kaipaa iloista ja nopeatempoista musiikkia, kun taas klassiset pikkukappaleet saavat hyväntekeväisyysgaalan vieraat tuntemaan olonsa tärkeiksi ja arvokkaiksi.

3. HUOMIOI YLEISÖMÄÄRÄ, TILAN KOKO JA ÄÄNENTOISTO 

Kuinka pitkä kutsuvieraslistasi on? Usean muusikon kokoonpano sopii yrityksen vuosijuhlaan tai isompiin häihin, ja klassisen pianistin tai jazzpianistin musiikkiesitys kruunaa pienen piirin illalliskokoontumisen. Soolopianisti on kuitenkin joustavin vaihtoehto esiintyjäksi juhliin, sillä pianomusiikki toimii loistavasti niin kymmenien kuin satojen vieraiden tilaisuudessa. Ammattipianisti osaa mukauttaa äänentoiston juhlan kokoon ja tuo tarvittaessa paikalle omat laitteensa sähköpianosta vahvistimiin

 

Ohjelmapalvelut on hyvä valita myös juhlapaikkaan sopiviksi. Soolopianistin musiikkiesitys kuulostaa kauniilta tilassa kuin tilassa, mutta isompi kokoonpano pääsee oikeuksiinsa vain riittävän suuressa salissa.

4. SOVITA MUSIIKKIESITYS JA TAUSTAMUSIIKKI JUHLIEN OHJELMAAN

Musiikkiesitys luo pohjan juhliesi ilmapiirille. Siksi musiikin tempon ja tyylin tulisi heijastaa juhlien ohjelmaa ja tapahtumia. Pyydä vaikkapa pianisti soittamaan eleganttia klassista musiikkia häihin vieraiden saapuessa, jazzmusiikkia elävöittämään yrityslounaan keskustelua iloisilla sävelillä tai poppia kepeään perhejuhlaan. Taustamusiikki juhliin voi lopulta edustaa tyyliä kuin tyyliä, kunhan se ei ole liian hektistä tai huuda huomiota. Mieti musiikin volyymi sen mukaan, haluatko vieraiden pysyvän paikoillaan vai liikkuvan, ja suunnittele musiikkiesitykseen taukoja esimerkiksi kuulutusten tai puheiden ajaksi.

 

Asiansa osaava esiintyjä voi rakentaa musiikkiohjelman kaaren sinulle valmiiksi. Juhlan alkuun, kun vieraita on paikalla vasta vähän, sopii lämminhenkinen ja hiljainen, helposti lähestyttävä musiikki. Tunnelma saa tiivistyä vähitellen, kun paikalle saapuu yhä lisää juhlijoita. Vauhdikkaiden tanssisävelien aika koittaa juhlien päästyä kunnolla käyntiin, ja illan viimeinen tunti on rauhoittumisen aikaa myös musiikin osalta.

5. VARAA ESIINTYJÄ JUHLIIN AJOISSA JA LÄHELTÄ 

Jos juhlapäivä on jo tiedossa, mikset hoitaisi ohjelmapalveluja kuntoon jo vuotta tai kahta etukäteen? Varaamalla musiikkiesityksen juhliisi ajoissa pääset valitsemaan parhaat esiintyjät päältä. Lisäksi säästät ohjelmapalvelujen hinnassa, sillä esiintyjien palkkiot nousevat usein kasvavan maineen ja kysynnän myötä. Myös esiintyjän varaaminen juhliin läheltä helpottaa budjetissa pysymistä, kun et joudu maksamaan matkakuluja tai lisähintaa matka-ajasta.

6. MIETI TARVITSEMASI KOKOONPANO TARKKAAN

Toinen kätevä tapa säästää ohjelmapalvelujen kuluissa on harkita musiikkiesityksen kokoonpano tarkkaan. Tarvitsetko välttämättä kymmenhenkisen bändin vai riittäisikö taitava soolomuusikko tai duo yhtä hyvin?

Soolopianisti on erinomainen esiintyjävalinta kaikenlaisiin juhliin; häihin, ristiäisiin, syntymäpäiville, yritystilaisuuteen tai iltapukujuhlaan. Soolopianistilta voit tilata niin hienostunutta taustamusiikkia juhliin, unohtumattoman virtuoosiesityksen tai valmiin musiikkipaketin.

Hyvä pianisti juhliin on joustava musiikkityylien suhteen, huomioi toiveesi ja soittaa mielellään kaikkea klassisesta musiikista jazziin, poppiin, rockiin, uusimpiin hitteihin ja teatteri- ja elokuvamusiikkiin. Toisin kuin muut soittimet, piano ei kaipaa säestystä.

7. LUE ESIINTYJIEN ARVOSTELUT ETUKÄTEEN

Kun tarvitset musiikkia juhliin, muiden jättämät arvostelut ovat kullanarvoisia. Arvosteluja lukiessasi kiinnitä huomiota paitsi esityksen laatuun myös esiintyjän tarjoamaan suunnitteluapuun ja helppoon viestintään. Valitsemalla esiintyjän, jota muut suosittelevat, vähennät stressiä ennen juhlia ja juhlan aikana.

8. PANOSTA AMMATTILAISEEN

Ammattimuusikon tilaaminen esiintymään juhliin ei ole aivan halpaa, mutta kuinka monta kertaa elämässäsi järjestät esimerkiksi häät, ristiäiset tai 70-vuotisjuhlat? Ammattilaisen kokemus näkyy palvelussa ja ohjelmiston laajuudessa, kun tilaat musiikkia juhliin. Ennen kaikkea se kuuluu soitossa.

Ammattimuusikko osaa seurata ja ohjata juhlan kulkua ja tunnelmaa vaihtelemalla musiikin tempoa, tyyliä ja sävyä tilanteen mukaan. Kun tilaamasi esiintyjä juhliin tietää täsmälleen, mitä tehdä ja milloin, voit itse keskittyä tilaisuudesta nauttimiseen ja luottaa, että vieraasikin nauttivat.

Soolopianistin esitys juhliin maksaa tavallisesti 400–3000 euroa, ja hinta määrittyy esityksen keston, ohjelmiston vaativuuden ja tilaisuuden ajankohdan sekä sijainnin mukaan.

Etsitkö pianistia tai musiikkia juhliin? Ota yhteyttä jo tänään.

bottom of page